Asiantuntijatapaaminen 8.3.2018

13.4.2018

Yleisöä OK:ssa
Yleisöä OK:ssa
Tarkkaavaisia kuuntelijoita
Tarkkaavaisia kuuntelijoita

Maaliskuun alussa vierailtiin Suomen Olympiakomitean uudessa toimitalossa. Tilaisuuden isäntinä toimivat Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen (www.olympiakomitea.fi) ja pääsihteeri Harri Syväsalmi Suomen urheilun eettisestä keskuksesta SUEK (www.suek.fi)

Kolmisenkymmentä suselaista vastasi 8.3.2018 myöntävästi kutsuun saapua Suomen Olympiakomitean vieraaksi uuteen toimitaloon Pitäjänmäellä. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toivotti meidät tervetulleeksi kertoen alkuun omasta monipuolisesta urheilutaustastaan. Olympiakomiteassa on tällä hetkellä 61 työntekijää neljässä yksikössä (jäsenpalvelut, lisää liikettä, huippu-urheilu ja varainhankinta). Kuluvan vuoden budjetti on 16,7 milj. euroa, josta valtionapu on noin 13 milj. Uudessa toimitalossa on 50 jäsenjärjestöä.

Olympiakomitean hallitus ei lähtenyt muuttamaan toimintavisiota vuodelta 2016, minkä mukaan Suomi olisi vuonna 2020 maailman liikkuvin ja Pohjoismaiden menestyvin urheilukansa.  Visio herätti vilkasta keskustelua suselaisten keskuudessa. Erityisesti kyseenalaistettiin huippu-urheilun ja koko kansan liikkumisen edistämisen sijoittumista samaan organisaatioon.

Uusien strategisten painopisteiden mukaan pyritään yhdessä toteuttamaan ja varmistamaan urheiluseurojen elinvoimaisuus

-        painottamalla hyviä hallintotapoja

-        fokusoimalla

-        toteuttamalla rohkeasti uutta

-        digitalisoimalla.

Suomen urheilun eettinen keskus, SUEK, oli monelle entiselle urheilujohtajalle uusi tuttavuus. SUEK:in pääsihteeri Harri Syväsalmi esitteli keskuksen varsin laajaa toimintaa, jonka tavoitteena on urheilun eettisen pohjan vahvistaminen. Antidoping -työ, katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden edistäminen ja kilpailujen manipuloinnin ehkäiseminen ovat toiminnan peruspilarit. Tärkeitä tehtäviä ovat koulutus ja viestintä, dopingvalvonta, tutkimus ja kansainvälinen yhteistyö.

SUEK toimii tiiviissä yhteistyössä Olympiakomitean ja sen jäsenjärjestöjen kanssa ja on siitäkin syystä sijoittunut yhteiseen taloon Pitäjänmäelle.

Kerstin Ehnholm

puheenjohtaja