Toiminta


Suomen Urheilujohtajaseniorit ry järjestää vuosittain seminaareja ja keskustelutilaisuuksia, joissa esiintyvät urheilun ja muun yhteiskunnan keskeiset vaikuttajat. 

Tapahtumissa yhdistyksen jäsenet saavat tuntumaa urheilun ajankohtaisiin kysymyksiin  ja voivat  tuoda esille mielipiteitään ja    vaikuttaa tulevaan kehitykseen. 

Yhdistys ylläpitää sosiaalista verkostoa, jonka aktiivisena osapuolena jäsenet ovat. Vakituiseksi toiminnaksi on muodostuneet yhteiset matkat, jotka ensisijaisesti suuntautuvat maamme lähialueisiin. Karjala, Pietari, Petsamo, Ahvenanmaa ja Viro ovat tulleet tutuiksi osaavien oppaiden mielenkiintoisten selostusten ja tarinoiden avulla. 

Muita toimintamuotoja ovat ulkoilupäivät, teatteri ja opperaillat, urheilutapahtumiin osallistumiset ja maakuntaretket.

Till den regelbundna verksamheten har hört resor, som primärt har gjorts till närområden, Karelen, St Petersburg, Petsamo, Estland och Åland vilka har blivit bekanta med intressanta rapporter och berättelser. Övrig verksamhet har främst varit friluftsdagar, teater och operakvällar samt idrottsevenemang och utflykter till provinserna.


Loppuvuosi 2020

11.11.2020 Urheilujohtamisen paneeli Olympiastadion. Avoin myös muille kuin jäsenille. Tilaisuus oli loppuunmyyty, mutta sitä oli mahdollista seurata FB-sivujen kautta.

8.12.2020 Joulunaikainen musiikkitapahtuma klo 18-20 Arbetets Vännerin talo, Annankatu 26, tarjoilu.  Valitettavasti tämä tapahtuma jouduttiin koronatilanteen takia peruuttamaan.

Vuosi 2021

Tapahtumaoiminta on valitettavasti ollut lähes täysin katkolla pandemiatilanteen ja viranomaisrajoitusten takia.

Helmikuu 2021: liikuntapoliittinen seminaari, peruutettiin koronatilanteen takia.

Toukokuussa toteutettiin vihdoin ulkoilupäivä, opastettu kävely Hietaniemen hautausmaalla. Tunnelmia tilaisuudesta toisaalla näillä sivuilla. 

Yhdistyksen vuosikokous oli suunniteltu pidettäväksi toukokuussa, mutta koronarajoitusten takia se jouduttiin siirtämään loppukesään ja pidettiin  11.8. 2021.  Hallituksessa tapahtui vaihdoksia: pitkään. n. 11 vuotta hallituksen puheenjohtajana toimineen Kerstin Ehnholmin tilalle valittiin Birgitta Kervinen. Myös kaksi hallituksen jäsentä, varapuheenjohtajana pitkään toiminut Kristian Nyman ja Anna-Maija Kivimäki halusivat luopua. Uusiksi jäseniksi valittiin yksimielisesti Mikko Vanni ja Jorma Savola.

Hallituksen sihteerinä jatkaa kuluvan vuoden loppuun asti Marga Lindahl. Uutena sihteerinä aloittaa 1.1.2022 Vesa Lappalainen. 


Syyskausi

Elo-syyskuulle oli suunniteltu jo syksyltä 2020 siirtynyt maakuntaretki Jyväskylään, mutta valitettavasti kaupungissa huonontunut koronatilanne aiheutti sen, että päädyimme turvallisuussyistä lykkäämään tätäkin tapahtumaa. Jyväskylä kuitenkin  on ja pysyy lähiaikojen suunnitelmissa.

Lokakuulle suunniteltu seminaaritapahtuma on tarkoitus toteuttaa heti yhdistyksen 2022 olevan 40-vuotisjuhlavuoden alkajaisiksi tammikuussa.

Marras-joulukuu 2021: Kulttuuritapahtuma päästäneen toteuttamaan, suunnittelu on käynnissä ja tapahtumasta päästään viestimään syksyn kuluessa.