Filip Saxen vastaanotti Torsten Tegner -stipendin

16.4.2024

Hufvudstadsbladetin toimittaja Filip Saxen vastaanotti tiistaina 16.4.2024 Tukholmassa Torsten Tegner -stipentin ja kunniakirjan. Stipendin jakaa Tegner säätiö yhdessä Riksidrottens vännerin kanssa joka toinen vuosi pohjoismaismaalaiselle urheilujohtajalle tai toimittajalle. Esityksen oli tehnyt Suomen Urheilujohtajaseniorit ry.

Toimittaja Filip Saxen on työskennellyt vuodesta 2000 lähtien HBL:n toimittajana, urheilutoimittajana, urheiluosaston esihenkilönä ja viimeiset kaksi vuotta kaupunkitoimituksessa. Työssään Saxen haluaa tuoda esiin asioiden ideologisia ja moraalisia puolia. Toimittajan tärkein sana on Miksi. Tämän sanan avulla Saxen on tuonut esille monta urheiluun pesiytynyttä epäkohtaa kuten doping sen koko laajuudessaan.

Stipendin jakotilaisuus järjestettiin Riksidrottens Vännerin vuosikokouksen yhteydessä. Kokouksen päätteeksi Susen puheenjohtaja Birgitta Kervinen esitteli Sukupolvet Kuninkaantiellä -konferenssia. Kesäkuun konferenssin sai lämpimän vastaanoton ja moni lupautui osallistumaan tähän joka toinen vuosi järjestettävään tapaamiseen. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös Viro.  

Toimittaja Filip Saxen ja Torsten Tegner -stipendi

Riksidrottens Vännerin vuosikokousväkeä, edessä vasemmalta RV:n puheejohtaja Kristiina Thurén, toimittaja Filip Saxen ja Susen puheenjohtaja Birgitta Kervinen