Rytminvaihdokset 1, 2 ja 3 edistämässä yhdessä arvojohtamista

31.1.2023

Suomen urheilujohtajasenioreiden järjestämä Urheilujohtajuus nyt – Rytminvaihdos-trilogia on ohi ja tallenteet kaikista jaossa.

Kuva: Lehtikuva / Jorma Pouta

”Toivottavasti liikunnan ja urheilun hyvän eetos eteni hieman”, toivovat tilaisuuksien taustavoimat Maija Innanen ja Eila Ruuskanen-Himma Urheilujohtajasenioreiden hallituksesta.

Taltiointi Urheilujohtajuus nyt – Rytminvaihdos 3 -tilaisuudesta 11.1.2023 on nyt päivitetty verkkoon tapahtumasivulleUrheilujohtajuus nyt - Rytminvaihdos-trilogia

Urheilujohtajuus nyt - Rytminvaihdos -trilogia toteutettiin vuosina 2020–2023.

Rytminvaihdos 1 paneutui siihen, millainen urheilujohtajuus tukee liikunnan ja urheilun menestystä, mitkä ovat taloudelliset toimintaedellytykset jatkossa ja mitkä ovat suurimmat ratkaistavat eettiset ongelmat. 

Tilaisuudessa oli paikalla pandemian rajoissa noin 60 henkilöä ja webinaaria seurasi noin 200 henkilöä. 

Katso tallenne YouTube-sivuiltamme.  

Rytminvaihdos 2 paneutui urheilujohtajuuden ytimeen pohjana 25 kokeneen urheilujohtajan haastattelut. Haastatteluraportti "Mihin urheilujohtajat uskoivat muutoksia tehdessään - urheilujohtajien opit 2010-luvun rakennemuutoksesta urheilussa" julkistettiin tilaisuudessa. Panelistit arvioivat, millä missiolla, toimintatavoilla ja rakenteilla urheilujärjestöt menestyvät. Seminaarissa nostettiin esiin eettisyys, sidosryhmien vaatimusten muuttuminen ja yhteiskuntavastuun merkitys. 

Webinaarilla oli yli 400 seuraajaa ja Chat hyvin vilkkaasti käytössä. Tallenteen katselukertoja on ollut yhteensä lähes 200. 

Katso tallenne YouTube-sivuiltamme tai tapahtumasivulta, jossa voit edetä linkkien kautta ohjelman eri sisältöihin. Tutustu Urheilujohtajaraporttiin verkkosivuillamme. 

Rytminvaihdos 3 nosti esiin urheilun hyveet. Hyveet tuovat hyvää ihmiselle, yhteisölle ja toimintaympäristölle. Paneelissa paneuduttiin hyveisiin urheilussa, liikunnan ja urheilun uudistettavaan tarinaan ja koko urheiluyhteisön johtamisen muutokseen.

Tilaisuudessa oli sali täysi ja Webinaarin kanssa yhteensä noin 200 henkilöä. 

Katso tallenne tapahtumasivuilta

Esityksiä urheiluyhteisölle

Rytminvaihdosten ja SuSen urheilujohtajaraportin 2022 pohjalta Innanen ja Ruuskanen-Himma tiivistävät esitykset urheiluyhteisölle:

  1. Urheilujohtamisessa kaikki keskustelu pitäisi käydä suhteessa arvoihin, päämäärään ja kykyyn tulkita sosiaalista muutosta. Toimintakulttuuri pitäisi ottaa johtamisen fokukseen. Yhteiskuntavastuun tulee näkyä käytännössä kaikessa toiminnassa.
  2. Urheilujohtamisessa ja valmennuksessa tulee kehittää vuorovaikutustaitoja yhtä kunnianhimoisesti kuin lajitaitoja. Urheiluyhteisölle jää myös pohdittavaksi, miten lyhentää epäasialliseen käyttäytymiseen liittyviä kohtuuttoman pitkiä käsittelyprosesseja ja toimia heti.
  3. On tarve selkeyttää ja kirkastaa vapaaehtoistyön merkitystä – brändiä – ja toteuttaa siihen urheilun yhteinen prosessi ja hanke. Tämä nousi esiin myös Suomen Urheilujohtajasenioreiden tavatessa seurajohtajia Jyväskylässä. 

"Olisi mainiota, jos joku tekisi vaikkapa opinnäytetyön siitä, miten tilaisuuksissa puhuttiin urheilujohtamisesta."

Urheilujohtajasenioreiden hallitus kiittää lämpimästi kumppaneita ja osallistujia! 

Mikäli haluat antaa palautetta ja/tai esittää toivomuksia jatkosta voit lähettää viestiä SuSen sihteeri Vesa Lappalaiselle: etunimi.sukunimi@kotikone.fi 

Urheilujohtajaseniorit - arvojohtamista yhdessä