Uuden toimintavuoden 2019 ensimmäinen tapahtuma

11.2.2019

Kuulijakuntaa tilaisuudessa
Kuulijakuntaa tilaisuudessa
Taustalla isäntämme apulaisjohtaja Petteri Huurre
Taustalla isäntämme apulaisjohtaja Petteri Huurre

Vierailulla Helsingin kaupungin liikuntapalvelussa 6.2.

Vuoden 2019 ensimmäinen kokoontumisemme oli Helsingin kaupungin liikuntapalvelussa eli entisessä liikuntavirastossa 6.2.2018. Tilaisuuteen osallistui reilut parikymmentä yhdistyksen jäsentä.  

Apulaisjohtaja Petteri Huurre toivotti suselaiset tervetulleeksi todeten mm., että virasto täyttää kuluvana vuonna 100 vuotta. Kaupungin puolitoista vuotta vanha hallintomuutos on aiheuttanut todella paljon muutoksia liikunnan alueella. Liikunta on nyt osa kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialaa ja joutuu sovittamaan taloutensa ja hallintonsa kulttuurin ja nuorisotoimen kanssa. Kirjastot irtaantuivat jälleen omaksi hallintokokonaisuudekseen vuoden yhteiselon jälkeen. Tuntuu todennäköiseltä, että liikuntapalvelun rakenteet ja tehtävät eivät ole löytäneet lopullista muotoaan kaupungin hallinnossa.

Kaupungissa on noin 2.500 liikuntapaikkaa, joista 40 % on liikuntapalvelujen hallinnassa, samoin 150 koulun voimistelusalien iltakäyttö. Runsaan 50 miljoonan budjetista noin 8 miljoonaa on varattu kaupungin noin 400 seuran toiminta- ja tilankäyttöavustuksiin.

Kaupungin päättämästä kahdeksasta kärkihankkeesta yksi on liikkumisohjelma, jonka tavoitteena on systeemin muutos, koska on todettu, etteivät entiset toimintatavat enää lisää kuntalaisten liikkumista. Hankkeelle on varattu 900.000 euroa.

Tilaisuuden päätteeksi SUSE:n jäsen Birgitta Kervinen informoi New Leaders -hankkeesta, joka käynnistyi IOC:n Gitalle myöntämän palkinnon seurauksena. Hanke on nyttemmin saanut rahoitusta suoraan IOC:ltä. Kolmekymmentä nuorta nais- ja miesjohtajaa 26:stä Euroopan maasta osallistuu vuoden aikana koulutushankkeeseen yhdessä 30 mentorin kanssa. Suomesta osallistuvat hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ja Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson. Hanketta johtaa Suomen Olympiakomitea ja se huipentuu 18. -20.11.2019 järjestettävään kongressiin, johon IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach ja muut kansainväliset urheilujohtajat osallistuvat.

Kerstin Ehnholm

puheenjohtaja