Syksyn Asiantuntijatapaaminen Urheassa 22.10.2019

23.10.2019

Simo Tarvonen esittelemässä Urheata
Simo Tarvonen esittelemässä Urheata

Parikymmnentä suselaista kokoontui 22.10.2019 Mäkelänrinteen uintikeskukseen kuulemaan pääkaupunkiseudun urheiluakatemian historiasta ja tulevista suunnitelmista. Esittelijänä toimi akatemian monitaituri ja Mäkelänrinteen lukion apulaisrehtori Simo Tarvonen.

Akatemian kasvu on ollut huimaa. Matkalla on ollut runsaasti haasteita ja etenkin huippu-urheilukentän pirstoutuminen on monesti ollut tulppana nopeammalle kehittymiselle. Vuonna 2012 alettiin suunnittella urheiluhallin rakentamista lukion ja uintikeskuksen välimaastoon. Seurasi useamman vuoden vääntöjä erityisesti kaavoituksen osalta. Sinnikkäällä työllä hanke kuitenkin eteni ja rakennustyöt aloitettiin kesällä 2019, valmistumisen pitäisi tapahtua toukokuussa  vuonna 2021.

Urhea-kampus tulee sisältämään monipuolisen urheiluhallin sekä myös 177 asukkaalle tarkoitetun opiskeluasuntolan. Näin urheilija saa kaiken tarvitsemansa ”samalta luukulta” – valmennuksen, opiskelun, asumisen, ruokailun ja terveydenhuollon. Kaiken kaikkiaan ehkä merkittävin hanke huippu-urheilun kehittämistyössä.

Rolf Mikkola