Maaliskuun alussa olimme Invalidiliiton vieraana

3.3.2020

Petri Pohjonen, pääjohtaja
Petri Pohjonen, pääjohtaja
Henry Manni, paraurheilija
Henry Manni, paraurheilija
Riikka Juntunen, paralympiakomitean pääsihteeri
Riikka Juntunen, paralympiakomitean pääsihteeri

Hienoa työtä Invalidiliitossa ja Paralympiakomiteassa

Invalidiliitto kutsui SUSE:n jäsenet toimitaloonsa 3.3.2020. Liitolla on komea toimitalo ja hienot puitteet Mannerheimintien kupeessa. Vajaa parikymmentä suselaista sai oivan tietopaketin järjestökonsernin toiminnoista. Esittelijöinä olivat Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen, paraurheilija Henry Manni sekä Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen.

Pohjonen esitteli Invalidiliiton toimintaa,  jonka selkeä visio on yhdenvertainen ja esteetön Suomi. Liitolla on 144 jäsenyhdistystä, n. 30.000 henkilöjäsentä ja kokonaista 2.500 työntekijää ympäri Suomen.

Manni on Invalidiliiton "mannekiini" ja kiertää eri tilaisuuksissa esittelemässä paraurheilua. Hän kertoo menestyksestään ja sen vaatimuksista sekä esittelee mitalisaalistaan kansinvälisistä arvokilpailuista.

Juntunen luotsaa Paralympiakomiteaa,  jonka erityishaasteena on vuoden alusta toteutettu eri vammaisurheiluliittojen fuusio. Liitossa on parikymmentä työntekijää ja sen budjetti on 3,3 miljoonaa euroa, 1,5 miljoonaa OKM:n avustusta ja 1,4 miljoonaa euroa omaa varainhankintaa.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja antoisa iltapäivä - parhaimmat kiitoksemme!

 

Rolf Mikkola