Kiitos Tessa, Kerstin Ekman, SuSen puheenjohtajuuskausista

11.8.2021

Kerstin Ehnholm luopui Suomen Urheilujohtajasenioreiden puheenjohtajuudesta järjestön vuosikokouksessa 11.8.2021 Kunnarlassa. Tessa kuvaa Enholmien kesäasunnolla mietteitään muutoksesta.

Kerstin Ehnholm toimi Urheilujohtajasenioreiden puheenjohtajana vuodesta 2010.

”Eräs pitkä ja mielenkiintoinen elämäni jäähdytysvaihe on tulossa päätökseen. Olemme Urheilujohtajasenioreissa voineet yhdessä tavalla tai toisella edistää rakasta harrastustamme, urheilun kansalaistoimintaa ja kaikkea mitä siihen kuuluukaan.

Yhdistyksiä on Suomessa varmaan lähes satatuhatta, on teatteria, musiikkia, sosiaalialaa ja meillä liikuntaa ja urheilua. Korona-aikana on ollut oiva mahdollisuus pohtia yhdistystoiminnan merkitystä ja tarkoitusta.

Mitä meitä yhdistää? On ryhmä ihmisiä, jotka ovat valmiit käyttämään aikaansa ja edistämään yhteistä asiaa. Syntyy tuloksia, ystävyyssuhteita, yhteiskunnallista vaikuttamista. Yhdistysten merkitystä ja tarkoitusta ei hoideta Teamsillä tai Zoomilla. Teknisiä päätöksiä voi tehdä mutta ne eivät korvaa tapaamisia, sosiaalista yhdessäoloa, hyvinvointia. Eräs ruotsalainen kollega totesi kerran, että tanssiminen tietokoneen kanssa on äärimmäisen tylsää.

Eräs ruotsalainen kollega totesi kerran, että tanssiminen tietokoneen kanssa on äärimmäisen tylsää.

Yhdistyksemme Suomen Urheilujohtajaseniorit tarjoaa laajan mahdollisuuden tavata samanhenkistä väkeä kiivaiden luottamustehtävien ja työvuosien jälkeenkin. Kuusi urheilujohtajaherraa kokoontui marraskuussa 1981 SVUL:n tiloissa. Pääsihteeri Mauri Oksanen kertoi Ruotsin vuonna 1916 perustetun Riksidrottens Vännerin toiminnasta. Suomen Urheilujohtajasenioreiden perustava kokous pidettiin 19. tammikuuta 1982.

Pohjoismainen yhteistyö käynnistyi vähitellen, kun myös Tanskaan ja Norjaan perustettiin vastaavat järjestöt. Yhteistyö Eesti Spordijuhdite Seltsin kanssa käynnistyi 2000-luvulla. Yhdistyksemme on alusta saakka toiminut sosiaalisena yhdyssiteenä mutta myös ajankohtaisen liikuntapoliittisen informaation välittäjänä.

Suomen Urheilujohtajaseniorit hyväksyttiin Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäseneksi vuonna 2020. Kumppanuusjäsenyys, sosiaalisen median perusteellinen uudistus ja myös hallituksemme henkilövaihdokset tarjoavat hyvän mahdollisuuden toiminnan rytminvaihdokseen.

Ilmoitin jo edellisessä vuosikokouksessa aikeistani luopua puheenjohtajan tehtävästä. Tämä on todella oikea aika. Siteeraan jäsenemme ja ystävämme Ari Pusan kolumnia Helsingin Sanomissa 2.8.2021: ”Suomalaisessa urheilussa näkyy positiivinen kierre."

Voiko olla parempi ajankohta Urheilujohtajasenioreiden uutta tulemista ajatellen. Myös juoksijamme Sara Kuivisto totesi Tokiossa, että johto on mukana täydellä sydämellä. On kiva urheilla. Tätä ilmapiiriä toivotan yhdistyksemme uudelle johdolle - tsemppiä!

Suomen Urheilujohtajaseniorit on entisten ja nykyisten urheilujohtajien foorumi, joka edistää suomalaista urheilujohtamista. Hae jäseneksi: https://www.urheilujohtajaseniorit.fi/jaseneksi/