Osallistu Rytminvaihdos 3 -tilaisuuteen 11.1.2023 – Hyveet liikunnan ja urheilun muutoksessa

7.12.2022

Rytminvaihdos 3 keskiviikkona 11.1.2023 klo 13.15–16.00 Helsingissä nostaa esiin urheilun hyveet. Hyveet tuovat hyvää ihmiselle, yhteisölle ja toimintaympäristölle. Paneelissa paneudutaan hyveisiin, liikunnan ja urheilun uudistettavaan tarinaan ja koko urheiluyhteisön johtamisen muutokseen. 

Aika: Ke 11.1.2023 klo 13.15–16.00

Paikka: Meritulli-sali, STM, Meritullinkatu 8, 00170 Helsinki

Ilmoittaudu mukaan: vesa.lappalainen(at)kotikone.fi

OHJELMA KE 11.1.2023

13.15 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

14.00 TERVETULOA

TILAISUUDEN AVAUS

Birgitta Kervinen, puheenjohtaja Suomen Urheilujohtajaseniorit ry

VALTIONEUVOSTON TERVEHDYS

Petri Honkonen, tiede- ja kulttuuriministeri

14.15 HYVEET URHEILUSSA – MITÄ JA MIKSI

Antti Kylliäinen, eetikko, arvofilosofi 

14.40 STRATEGISEN URHEILUJOHTAMISEN   PANEELIKESKUSTELU

Pekka Ilmivalta, toiminnanjohtaja, Salibandyliito 

Kati Lehtonen, johtava tutkija, dosentti 

Erkki Liikanen, pitkäaikainen yhteiskunnallinen vaikuttaja 

Riikka Visa, toiminnanjohtaja, Turun Urheiluliitto 

15.40 MITEN YHDESSÄ ETEENPÄIN

Tiina Kivisaari, johtaja, opetus- ja kulttuuriministeriö

Taina Susiluoto, toimitusjohtaja, Olympiakomitea

16.00 Tilaisuus päättyy

Seminaarin järjestäjä on Suomen Urheilujohtajaseniorit SuSe ry yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa.

ILMOITTAUDU

ma 19.12.2022 mennessä SuSen sihteeri Vesa Lappalaiselle: vesa.lappalainen(at)kotikone.fi  

Varaa paikkasi ajoissa, sillä osanottajamäärä on rajoitettu.

HINTA

40 € ja SuSen jäseniltä 25 €. Suomen Urheilujohtajaseniorit ry, FI0210233000236187, viite 12331

LISÄTIETOA

Maija Innanen maija.innanen@gmail.com ja Eila Ruuskanen-Himma eila@eilavie.fi

Panelistien esittely

Pekka Ilmivalta

Pekka Ilmivalta on Salibandyliiton toiminnanjohtaja ja kansainvälisen urheilun vetoomustuomioistuimen (CAS) pitkäaikainen jäsen.

Ennen Salibandyliittoa hän toimi 17 vuotta Veikkauksessa muun muassa laki- ja vastuullisjohtajana sekä viestintä- ja henkilöstöjohtajana.

Ilmivalta on toiminut useissa urheilun luottamustehtävissä, muun muassa jääkiekon pelaajayhdistyksen ja Pelicans Oy:n puheenjohtajana sekä Suomen Antidoping toimikunnan ADT ry:n ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n puheenjohtajana.

Kati Lehtonen

Kati Lehtonen on johtava tutkija ja dosentti, joka toimii johtavana tutkijana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja on Rytminvaihdos-tilaisuuksien vakiopanelisti. 

 Hänen tutkimusalueisiinsa kuuluvat liikunta- ja urheilujärjestelmän rakenteet ja verkostot, liikuntahallinto ja -politiikka, liikunnan kansalaistoiminta sekä seuranta- ja arviointitutkimus laaja-alaisesti liikunnan edistämisestä huippu-urheiluun. 

Kati Lehtonen on entinen olympiaurheilija ja vaikuttaa työn ohessa liikunta-alan yhteisöjen luottamustoimissa.

Erkki Liikanen

Erkki Liikanen on pitkäaikainen yhteiskunnallinen vaikuttaja: Suomen pankin pääjohtaja, komissaari, suurlähettiläs, valtiovarainministeri ja kansanedustaja.

Hän toimi myös puheenjohtajana valtioneuvoston työryhmässä, joka selvitti suomalaisen rahapelijärjestelmän muutoksia ja tulevaisuuden vaihtoehtoja (2021).

Omat harrastukset ovat musiikki, kirjallisuus ja liikkuminen.

Riikka Visa

Riikka Visa on yleisseura Turun Urheiluliiton toiminnanjohtaja. Seurassa urheillaan ja liikutaan kilpaillen ja harrastaen. 

Monilajiseuran lajit ovat keilailu, lentopallo, luistelu, nyrkkeily, pyöräily, triahtlon, voimistelu ja yleisurheilu. Seuran kautta aikojen menestynein urheilija on ollut Paavo Nurmi. Seura järjestää vuosittain urheilun suurtapahtumia.

Turun Urheiluliitossa on 22 päätoimista työntekijää ja 5 000 jäsentä. Riikka Visa on toiminut aiemmin Suomen Urheiluliiton tapahtumapäällikkönä ja vastannut seurojen harrasteliikunnan kehittämisestä ja koulutuksesta.

RYTMINVAIHDOS – TRILOGIA

RYTMINVAIHDOS 1 paneutui siihen, millainen urheilujohtajuus tukee liikunnan ja urheilun menestystä, mitkä ovat taloudelliset toimintaedellytykset jatkossa ja mitkä ovat suurimmat ratkaistavat eettiset ongelmat.

RYTMINVAIHDOS 2 paneutui urheilujohtajuuden ytimeen pohjana 25 kokeneen urheilujohtajan haastattelut. Panelistit arvioivat, millä missiolla, toimintatavoilla ja rakenteilla urheilujärjestöt menestyvät. Seminaarissa nostettiin esiin eettisyys, sidosryhmien vaatimusten muuttuminen ja yhteiskuntavastuun merkitys. 

RYTMINVAIHDOS 3 keskiviikkona 11.1.2023 nostaa esiin urheilun hyveet. Hyveet tuovat hyvää ihmiselle, yhteisölle ja toimintaympäristölle. Paneelissa paneudutaan hyveisiin, liikunnan ja urheilun uudistettavaan tarinaan ja koko urheiluyhteisön johtamisen muutokseen.

Kuva: Lehtikuva / Jorma Pouta

Hae Urheilujohtajasenioreiden jäseneksi -  lomake löytyy sivuiltamme.