Urheiluvaikuttaja Eila Ruuskanen-Himma

8.4.2021

Eila Ruuskanen-Himma ulkoilmassa syntymäpäivänään 20. maaliskuuta 2021.

Mitä mielen päällä

”Onni siitä, että saa olla rakkaiden läheisten ja ystävien kanssa. Se on ihan parasta.”

Mistä nyt pitäisi puhua liikunnassa ja urheilussa

”Nyt pitäisi keskeisesti puhua siitä, millaisia ovat eri sidosryhmien odotukset ja oikeasti vastata niihin. Sidosryhmiin kuuluvat ensisijaisesti seuratoimijat sekä kaikki mahdolliset liikuntaan osallistujat sekä toisaalta yristysihmiset, jotka investoivat urheiluun, päättäjät. Tärkeä ryhmä ovat tietenkin seura- ja järjestötoimintaa pyörittävät ihmiset; mitä heidän sydämellään on ja mikä heitä motivoi jatkamaan ja tekemään parastaan. Uusi ryhmä ovat lisäksi kriitikot. Heidät pitää ottaa huomioon tulevaisuudessa.”

Taustasi urheilussa johtajana ja vaikuttajana kolmella lauseella

”Olin 16 vuotta silloisen kattojärjestön Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:n viestintäjohtajana. Siinä parasta oli, että vaikutimme yhdessä yhteiskuntaan sekä liikuntaan ja urheiluun. Teimme yhdessä asioita jäsenjärjestöjen, median ja eri asiantuntijoiden kanssa. Sain olla siinä yhtenä moottorina tekemässä parempaa.”

Mieleenpainuvinta siinä ajassa

”Vaikka sain kokea muun muassa neljät olympiakisat paikan päällä, ehkä mieleenpainuvinta oli kuitenkin yhdessä tekeminen. Teimme ennakoivasti internetaikaan sopivia medialinjauksia jäsenjärjestöille ja loimme hyviä käytäntöjä, joista kaikki hyötyivät. Yksi hieno kokemus oli Liikunnan ja Urheilun tarinan rakentaminen. Katsoimme yhdessä näköalaa, eli mitä 150 vuoden aikana oli urheilussa tapahtunut ja mitä tulevaisuus mahdollisesti tuo tulleessaan.”

Mitä tarkoittaa rakkaudesta urheiluun sinulle

”Matala kynnys ja elämyksiä kaikille.”

Mistä saat energiaa ja iloa

”Ehdottomasti ajatusten vaihtaminen toisten ihmisten kanssa, ikkunoiden avaaminen ja sitä kautta uuden oppiminen sekä tietenkin luonto ja sen kaikki elämykset – olla osa sitä ekologisesti.”

Mietelause tähän  aikaan

”Tässä ja nyt!”

Eila Ruuskanen-Himma on Suomen Urheilujohtajaseniorit ry:n hallituksen jäsen.