Urheiluvaikuttaja Elisabeth Rehn

25.8.2021

”Olen kovin huolissani Afganistanin urheilevista naisista ja tytöistä”, sanoo ministeri ja sielultaan aina urheiluvaikuttaja Elisabeth Rehn.

Nyt esimerkiksi Afganistanin urheilijat eivät pääse osallistumaan Tokion kesäparalympialaisiin, jossa afganistanilainen nainen olisi kilpaillut ensimmäistä kertaa, ja ollut esimerkkinä muille.  

"Elisabeth Rehn ja Kimmo Kinnunen olympiasoihdun kanssa Helsingissä Postin ja eduskunnan välisellä osuudella vuonna 2004, Ateenan kesäolympialaiset."


Mistä nyt pitäisi puhua liikunnassa ja urheilussa

Veikkauksen tilanteesta ja urheilun rahoituksesta Suomessa, siitä että tukien jakaminen noudattaisi sukupuolten tasa-arvoa ja myös tasapuolisuutta, joka edistää kaikkien liikuntaa.

Olen huolissani koronan aiheuttamista rajoituksista. Pitäisi katsoa kokonaisuutena, miten paljon rajoitetaan ja ovatko urheilutapahtumat vaarallisempia kuin muut massatapahtumat. Urheilu on tärkeä osa hyvinvointia.

Taustasi urheilussa johtajana ja vaikuttajana kolmella lauseella

Olin GrIFK:n naisjalkapallon "kätilö" ja joukkueenjohtaja ja toimin myös Grankulla IFK:n kuntojaoston puheenjohtajana. Olen jatkuvasti ja sielultani urheilun toimija ja puolestapuhuja. 


Mieleenpainuvinta siinä ajassa

Miten nopeasti naisten jalkapallo onkaan kehittynyt potkupallosta - jolle alussa irvailtiin - koko maailman seuraamaksi lajiksi. Meidän Helmarit tavoittelee maailmanmestaruutta!


Mitä tarkoittaa rakkaudesta urheiluun sinulle

Eri yhteyksissä vaikuttamista urheilun kautta rauhan rakentamiseen, lasten ja naisten oikeuksien parantamiseen. Ikävissäkin yhteyksissä urheilu on yhdistänyt ja auttanut rauhan rakentamista. Sarajevossa, jossa sota oli riistänyt kaiken, lasten jalkapalloharjoitukset toivat lohtua. Kosovossa rauhanturvaajat saivat eri etnisiä ryhmiä yhteen vanhempineen. 


Mistä saat iloa ja energiaa

Seuraamalla urheilua päivittäin niin yleisurheilun Timanttikisoja kuin jännittämällä suomalaisten urheilijoiden puolesta vaikka seuraamalla seitsenottelijaamme nuorten MM-kisoissa Kenian Nairobissa! 

Saan iloa ja energiaa koko perheestäni ja myös seuraamalla 7-vuotiaan lapsenlapseni Siennan pelaamista Granin tyttöjoukkueessa.


Mietelause tähän aikaan

Kaikki on mahdollista eikä mikään ole mahdotonta! 

Tämä mietelause oli jo vuonna 1943 hänen Pikkulotan jäsenkirjassaan. 

Ministeri Elisabeth Rehn oli Urheilujohtajasenioreiden vieraana 11.8.2021. Katso myös video. Hän kertoo ajatuksiaan urheilun ja liikunnan yhteiskunnallisista vaikutuksista sekä oman kiinnostuksensa heräämisestä lajeista erityisesti jalkapalloon. Video (20:33) on katsottavissa Urheilujohtajasenioreiden YouTube-kanavalta tästä.