Urheiluvaikuttaja Tom Gordin

18.3.2022

”Huippu-urheilu on nykyään osa viihdeteollisuutta. Alemmalla tasolla urheilu ja liikunta on mielekäs osa yhteiskunnallista toimintaa”, sanoo urheiluvaikuttaja Tom Gordin.

Tom Gordin. (Kuva: Hippos-lehti, Sonja Holma)

Mitä mielen päällä

Yritän asettaa ”isot asiat ja vähän pienemmät” oikeaan suhteeseen. Isoja ovat akuutti Ukrainan sota ja siihen liittyvät skenaariot. Isoja ovat myös pandemia ja siitä ulostulo, joka onneksi näyttää aika hyvältä. Pienempiä ovat sitten ”kaikki muu”, muun muassa urheilu ja sen tila, esimerkiksi Suomessa. 

Mistä nyt pitäisi puhua liikunnassa ja urheilussa

Urheilusta ja politiikasta, Olympiakomitean roolista, liikunnan roolista yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Taustasi urheilussa johtajana ja vaikuttajana

Olen koko aikuisikäni (vuodesta 1969 asti) halunnut vaikuttaa valtakunnallisella liittotasolla. En ole milloinkaan ollut seuratason vaikuttaja, vaan keskusliiton. Lisäksi kansainvälisenä vaikuttajana olen toiminut lukuisissa tehtävissä, tällä hetkellä kansainvälisten estekisojen johtajana, Vice President. 

Mieleenpainuvinta siinä ajassa

Oman hankkeemme, Helsinki International Horse Show, nousu merkittäväksi vaikuttajaksi sekä kansainvälisesti että kotimaassa.

Mitä tarkoittaa rakkaudesta urheiluun sinulle

Hmm, en ole siinä mielessä ”urheiluhullu”, enkä erityisesti pidä ”kansallisesta hurmoksesta”. Malttia kaikessa. Huippu-urheilu on nykyään osa viihdeteollisuutta, ja kannattaa käsitellä sitä sellaisenaan. Alemmalla tasolla urheilu ja liikunta on mielekäs osa yhteiskunnallista toimintaa. Ei enemmän eikä vähemmän.

Mistä saat iloa ja energiaa

Merestä, musiikista, tyttäristä

Mietelause tähän aikaan

Malttia kaikessa, fanatismi on pahaksi