Birgitta Kervinen Suomen Urheilujohtajasenioreiden puheenjohtajaksi

11.8.2021

Urheiluvaikuttaja Birgitta Kervinen valittiin Suomen Urheilujohtajasenioreiden hallituksen puheenjohtajaksi järjestön vuosikokouksessa 11.8.2021.

Birgitta Kervinen on todella innostunut Urheilujohtajasenioreiden puheenjohtajan tehtävästä.

Suomen Urheilujohtajasenioreilla on ollut ilo saada puheenjohtajikseen henkilöitä, jotka ovat tehneet poikkeuksellisen vaikuttavan uran sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Traditio jatkui, kun vuosikokous valitsi puheenjohtajajaksi Birgitta Kervisen.

”Kansallisesti ja kansainvälisesti kokeneiden urheilujohtajien osaamisella, mielipiteillä ja myös elämänkokemuksella on erityistä tarvetta liikuntapolitiikan ja urheilutoimijoiden tukena, kun urheilun ympäristö on yhä monimutkaisempi ja yhteiskuntavastuun vaatimukset vain kasvavat. Haluamme olla kaikkien liikuntaa ja urheilua kehittävien tukena. Olen todella innostunut tästä tehtävästä”, sanoo Birgitta Kervinen.


Kansallinen ja kansainvälinen urheiluvaikuttaja

Voimistelunopettaja Birgitta Kervinen on vaikuttanut urheilujärjestöjen luottamustehtävissä yli 40-vuotta - ensin seuratasolla, sitten lajiliitoissa, Työväen urheiluliitossa (TUL) ja Suomen Liikunta ja urheilu SLU ry:ssä ja Suomen Olympiakomiteassa (OK). Myös Valtion liikuntaneuvosto, ministeriön työryhmät ja kunnalliset luottamustehtävät ovat tuttuja.

Birgitta Kervisellä on vahva kansainvälinen tausta. Hän toimi 16-vuotta ENGSO:n (European Non-Govermental Sports Organization) johdossa, viimeiset kahdeksan vuotta puheenjohtajana. Tuona aikana hänen johdollaan järjestö organisoitui ja verkostoitui Euroopan neuvoston, Euroopan Unionin ja monien muiden urheilua lähellä olevien eurooppalaisten tahojen kanssa.

Birgitta Kervinen on vahva kansalaistoiminnan puolestapuhuja ja sukupuolten tasa-arvon edistäjä. Hän toimi maailmanlaajuisen IWG-verkoston (International Women and Sport Network, IWG) puheenjohtajana neljä vuotta. Vuonna 2017 Kansainvälinen Olympiakomitea myönsi Birgitta Kerviselle ensimmäisenä suomalaisena Naisurheilun maailmanpalkinnon (KOK:n World Trophy) tyttöjen ja naisten hyväksi tehdystä tasa-arvotyöstä. Palkintorahojen turvin Kervinen ideoi Euroopan laajuisen New Leaders -koulutusohjelman, jossa annettiin nuorille johtajille työkaluja johtamiseen. Lisää Birgitta Kervisen urheiluvaikuttajan taustasta tästä.

Vuosikokous kiitti lämpimästi edellistä puheenjohtajaa Kerstin Ehnholmia, joka on vaikuttavasti luotsannut järjestöä vuodesta 2010 asti. Kiva urheilla -ilmapiiriä

Väistyvä puheenjohtaja Kerstin Ehnholm sanoi vuosikokouksessa: ”Voiko ajankohta olla parempi ajatellen Urheilujohtajasenioreiden uutta tulemista. Myös juoksijamme Sara Kuivisto totesi Tokiossa, että johto on mukana täydellä sydämellä. On kiva urheilla. Tätä ilmapiiriä toivotan yhdistyksemme uudelle johdolle - tsemppiä!” Lisää Kerstin Ekmanin mietteitä tästä.

Kerstin Ehnholm toivoo kivaa urheilla -ilmapiiriä laajemminkin.


Urheilujohtajasenioreiden hallitus

Hallitusjäsenyydestä luopuivat urheiluvaikuttajat Kristian Nyman ja Anna-Maija Kivimäki. Uusiksi hallitusjäseniksi valittiin urheiluvaikuttajat Jorma Savola ja Mikko Vanni. Hallituksessa jatkavat Eero Holstila, Maija Innanen, Rolf Mikkola, Eila Ruuskanen-Himma ja Timo Sahi.

Marga Lindahl jatkaa sihteerinä vuoden 2021 loppuun, jonka jälkeen sihteerinä aloittaa urheiluvaikuttaja Vesa Lappalainen.   Urheilujohtamisen seminaari tammikuussa

Vuosikokous hyväksyi järjestön toimintakertomuksen, tilinpäätöksen, toimintasuunnitelman ja talousarvion.

Urheilujohtajaseniorit toteuttaa Urheilujohtamisen strategisen paneelikeskustelun tammikuussa 2022. Pohjoismainen liikuntajohtajasenioreiden konferenssi sekä yhteistyön jatkaminen Viron kanssa realisoituu pandemiatilanteen mukaisesti. Urheilujohtajaseniorit järjestää sosiaalisia ja kulttuuritapahtumia. 

Järjestöllä on myös tulossa ensi vuonna 40-vuotisjuhlavuosi.

Syksyllä Urheilujohtajaseniorit ry:n uusi hallitus käynnistää strategia- ja brändityön.

Ennen varsinaisia kokousasioita ministeri Elisabeth Rehn puhui urheilun ja liikunnan yhteiskunnallisista vaikutuksista sekä oman kiinnostuksensa heräämisestä lajeista erityisesti jalkapalloon. Katso puheenvuoro Urheilujohtajasenioreiden YouTube-kanavalta tästä.

Suomen Urheilujohtajaseniorit on entisten ja nykyisten urheilujohtajien foorumi, joka edistää suomalaista urheilujohtamista. Hae jäseneksi: https://www.urheilujohtajaseniorit.fi/jaseneksi/

Vuosikokous järjestettiin pandemia-aikaan ulkotiloissa Ehnholmin perheen kesäasunnolla Kunnarlassa.